celalkulcelalkul

celalkulcelalkul

celalkulcelalkul

celalkulcelalkul

celalkulcelalkul

celalkulcelalkul

01.08.2023

Rinoplasti Sonrası İyileşme Süreci

Rinoplasti, burun şeklinden memnun olmayan ya da solunum sıkıntısı nedenleri ile uygulanan bir estetik cerrahi operasyonudur.

Rinoplasti Sonrası İyileşme Süreci

Başarı oranı oldukça yüksek olan rinoplasti, dünya genelinde en sık yapılan estetik operasyondur. Rinoplasti diğer adıyla burun estetiği sayesinde hem estetik olarak iyi görünen burna sahip olunur hem de nefes alma problemleri ortadan kalkar.

Başarılı bir burun estetiği için doktor seçimi büyük önem taşır. Kişinin yüz yapısına uygun ve doğal görünümlü bir burun elde etmek için doktorun deneyimi ve ameliyat sonrası tavsiyeleri oldukça önemlidir.

Rinoplasti Sonrası İyileşme Ne Kadar Sürer ?

Rinoplasti sonrası iyileşme sürecinde dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Bu süreçte burna darbe alınmaması ve enfeksiyon kapmaması son derece önem taşır. Sabah yapılan rinoplasti ameliyatında genellikle öğleden sonra taburcu olunur, gerekli durumlarda hasta bir gece gözlem altında tutulur. Ameliyattan birkaç saat sonra hastane içerisinde dolaşılabilir ve sıvı olarak beslenmeye başlanabilir. Ameliyat sonrası ilk günler şişlik ve morluk oluşması geçici ve normaldir. Bu süreçte alın ve yanaklara düzenli buz kompresi yapılarak morluk ve şişliğin kötüye gitmesinin önüne geçilebilir. İyileşme süresi bir hafta 10 gün kadardır ve bu süre sonunda alçılar alınır. Rinoplasti ameliyatından yaklaşık 10 gün sonra operasyona bağlı olarak gelişebilecek morluklar geçmiş ve iyileşme tamamlanmış olacağı için kişi normal hayatına geri dönebilir.

Rinoplasti Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir ?

Rinoplasti sonrası özellikle ilk bir hafta doktorun tavsiyelerine dikkat ederek gerekenlere uyulmalıdır. Açık ya da kapalı rinoplasti sonrası şunları dikkat edilmelidir;

  • Burundaki alçının yaklaşık bir hafta kadar kalması gerektiği için bu süreçte alçı ıslanmamalı ve nemli kalmamalıdır. İlk Yani ilk bir hafta duş alınmamalı, sauna gibi aşırı sıcak ortamlarda bulunmamak gerekir. 

  • İlk günler şişlik ve morluk oluşması son derece normal olsa da bu durum geçicidir. Bu durumun daha kısa sürede geçmesi için baş yüksek gelecek şekilde yatılmalı ve alın ile yanaklara her saat başında 10 dakika kadar soğuk kompres uygulanmalıdır. 

  • Yaklaşık 2 haftalık iyileşme sürecinde yüzüstü yatılmamalı ve burun her türlü darbe ve baskıdan korunmalıdır. Spor aktivitelerinden uzak durulmalıdır.

  • Burun temizliği için doktorun önerdiği sprey ve kremler dikkatlice uygulanır. 

  • Ameliyattan sonra ilk günlerde soft yiyecekler ile beslenmeye dikkat edilmeli, zor çiğneme hareketleri ve buruna baskı yapacak fazla mimik hareketlerinden kaçınılmalıdır.

  • İlk birkaç ay yoğun güneş ışığına maruz kalınmaması ve gözlük takılması önerilmez. Rinoplasti ameliyatı sonrası burnun son halini alması için aylar geçmesi gerekir.

BLOG

Estetiğin Bilinmeyen Yönleriyle Tanışın!
Op. Dr. Celal Kul'dan İpuçları ve Bilgiler

Estetik çözümler, Estetik bir şehir İstanbul

Estetik çözümler, Estetik bir şehir İstanbul

Hastaların bulundukları ülkeden tedavi olmak amacıyla başka bir ülkeye seyahat etmesi anlamına gelen sağlık turizmi, son yıllarda oldukça popüler hale gelmiştir.

Detaylar
İstanbul Rinoplasti

İstanbul Rinoplasti

İstanbul’da rinoplasti, burnun hem fonksiyonel açıdan hem de estetik açıdan iyileştirilmesini sağlamak için başvurulan bir işlemdir.

Detaylar
Dr. Celal Kul Whatsapp